جناب دانش پايه، چرا حرفهاي خودم رو به خودم تحويل ميديد؟!!
من كه گفتم قضيه ساده است! شما گفتيد پيچيده است! حالا به خودمن ميفرماييد ساده است؟؟!!
دوست گرامي، خوشحالم كه اين قضيه دايره اغشاش را داريد كم و بيش متوجه ميشويد. ولي آن ميزان استاندارد چاپ ، همان مقدار استاندارد بزرگنمايي است. حالا چون براي نگاتيو همه محاسبات روي چاپ يك عكس بوده، الان هم همان محاسبات حساب مي شود.( به دلبل استفاده از سيستم آگرانديسور و ... ) در دنياي ديجيتال كه چاپ كمتر نياز است براي ديدن عكس و مونيتور به كار مي رود ، مونيتور.
بيشتر اين قوانين جزو اصول بنيادين عكاسي هستند و به ابتداي اين دانش برميگردند پس همان استانداردها ، استاندارد شده اند. وگرنه ملاك يك استاندارد بزرگنمايي است و نه ضرورتا چاپ!
دوم، تعجب ندارد كه با هرچه بزرگتر شدن عكس( بزرگنمايي بيشتر ) عمق ميدان كمتر شود! اگر مفهوم دايره اغتشاش رو بيشتر مطالعه كنيد متوجه مي شويد كه اين يك دايره محو و حيالي است! صرفا براي محاسبات!
و بر مبناي ذهن مشاهده گر از يك نقطه اي كه در تصوير معادل يك نقطه در سوژه باشد، و نه يك دايره. كلمه دايره اغتشاش هم از همين مي آيد. حالا در بزرگنمايي خيلي بزرگتر، برخي نقاط كه در تصوير كوچكتر نقطه به نظر مي آيند دايره به نظر خواهند آمد ، پس تصوير در اين بخشها محوتر ديده مي شود.
مثال بسيار ساده اش اينكه شما در ال سي دي كوچك دوربين عكس رو واضح ميبينيد و بعد ميرويد روي مانيتور باز مي كنيد و متوجه مي شويد فاجعه اي رخ داده و عكس فوكوس نيست!!
براي همينه كه ميگن براي اطمينان در ال سي دي عكس رو زوم كنيد و چك كنيد.
ممكنه خواهش كنم در ادامه ، همين مطالب رو به خودم برنگردانيد؟