این دلایل روی کاغذ درست و منطقی است. منتها در عمل خیر!
برای مثال در مورد نور سنجی و نورسنج، معیار نور وارد شده از طریق لنز است که با F number اندازه گیری نمشود و معیار T number نامبر است! و از آنجایی که این دو یکسان نیستند F number ملاک استانداردی نیست. برای مثال لنز کنون 50مم اف 1/2 را در نظر بگیرید. رونه و عمق میدان معادل اف 1/2 است ولی در مورد نوردهی این لنز در اف 1/2شبیه لنز اف 1/4 عمل میکند! یعنی یکسوم استاپ خطا! حالا شما کجای محاسبات دستی یا استفاده از نورسنج این اختلاف را وارد میکنید. (البته نورسنجها قابلیت تنظیمات بر اساس لنز را دارند که باز همان میشود) یا در مورد لنز 70-200 اف 2/8 نسخه دو کنون که بهترین نمونه در نوع خودش است، در عمل نوردهی معادل اف 3/4 است نه 2/8!!!
در عمل، درمراحل نور سنجی اتوماتیک انقدر خطا وجود دارد که یک سوم استاپ اختلاف برای روند کردن طبیعی است. یا در نورسنجی دستی خطا آنقدر زیاد است که این اختلاف کوچک در روند کردن که دیگر جای خودش را دارد.
ویرایش توسط m.daneshpayeh : Friday 14 November 2014 در ساعت 05:35
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
یه سوال خیلی وقته ذهنمو مشغول کرده
فاصله کانونی لنز دوربینهای موبایل چنده؟ (معادل چه فاصله کانونی در فول فریم هست؟)
اگه با همون فاصله کانونی در فول فریم از خودمون عکس بگیریم به همون شات میرسیم(در موبایل)؟
لنز موبایل ها چه ویژگی اپتیکی دارن که عکسهای سلفی که باهاشون میگیرم فرم چهره رو خیلی جالبتر و جذابتر نشون میده
هم روی چهره خودم امتحان کردم و هم اینکه دیگران که ازشون با لنز50مم (75مم) ازشون عکس گرفتم،به مراتب چهره اونها در عکس سلفیشون خوش فرم تر شده
وضعیت تصحیح اعوجاج و دفرمه شدن چهره در لنزهای موبایل ها به چه صورت هست؟
کلا انگار که با همین سادگی در ساختارشون نتیجه جالبتری دارند
با لنز 18-55 هر چی سعی کردم نتونستم به اون شاتی برسم که با دوربین موبایل رسیدم
راه حل چیه؟
با تشکر
آقا من اولین باره همچین چیزی می شنوم. یعنی همه نورسنج های دستی خطای قابل توجه دارن؟ پس از کجا متوجه شدید که نورسنجی فلان لنز این مقدار کمتر و بیشتره؟ بالاخره یک معیار ثابتی هست دیگرا در نورسنجی دستی خطا آنقدر زیاد است که این اختلاف کوچک در روند کردن که دیگر جای خودش را دارد.
خودتان فرمودید که می شود در حافظه نورسنجی ذخیره کرد و خطا ها رو در مورد لنزهایی که مشکل اندازه روزنه دارند اصلاح کرد(البته نورسنجها قابلیت تنظیمات بر اساس لنز را دارند که باز همان میشود)
مجموع مواردی که فرمودید یعنی اینکه فقط از نورسنجی دوربین استفاده کنیم؟ در مورادی که نمی شود چی؟
در لنز های تله با افزایش تعداد عدسی ها میزان جذب نور افزایش پیدا میکند. (هر عدسی مقدار جزیی نور جذب میکند) برای همین عبور نور کمتر از لنز 200-70 طبیعی است و خطای اندازه روزنه نیست
نه دیگه نتیجه گیری کلی نکنید. کسی نگفت همه نورسنجیهای دستی خطای قابل توجه دارند
گفتید دوربینهای قدیمی سیستم نور سنجی نداشت و ندارد این در جواب آن بود که بله نداشتند ولی نورسنجی هم دقیق نبود! البته نگاتیو به اندازه سنسور دیجیتال دامنه نوری کمی ندارد و بیشتر از سر تقصیرها میگذرد.
در مورد معیار و استاندارد هم درست میگید وجود دارند، با همان معیار این اعداد استخراج شده اند. اما در پست قبل هم گفتم، در عمل این اعداد خطایی بیشتر از ان دارند که لزومی برای درج دقیق اندازه روزنه در آن حد بماند.
در مورد نورسنجی هم والا من پیشنهادی برای استفاده از روشی ندادم. فقط جهت روشن شدن این بود که اصولا دقت نورسنجی انقدر نیست که درج چند رقم بعد از اعشار لازم باشد.
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
من اوایلی که Sekonic L-758D رو گرفته بودم یه مقایسهء نورسنجی در شرایط یکسان (دوربین روی سه پایه و عدم تغییر نور ورودی به لنز) کردم که نتایج بسیار شبیه هم بود ...
اتفاقا با Canon EF70-200mm f/2.8L IS II USM و همینطور با Canon EF100mm f/2.8L USM انجام دادم
یکبار هم در outdoor نورسنج دوربین رو با نورسنج L-758D تست کردم و نتیجهء هر دو عکس کاملا یکسان بود ... (با Canon EF24-105mm f/4L IS USM)
پی نویس: پروفایلی هم برای L-758D تعریف نکرده بودم.
هر دوربين موبايلي فاصله كانوني خودش را دارد بايد مشخصات ارايه شده توسط شركت را ببينيد. دوربين جلو و عقب هم هر يك فوكال مختص خودشان را دارند.
اگر شركت توليد كننده مشخصات را درست ارايه كرده باشد بايد نتايج دوربين موبايلي كه مثلا لنز 28ميليمتري(معادل دوربينهاي 35 م م) دارد با dslr كراپ با لنز 18-55 در فاصله كانوني 18 اش يكي باشد.
تنها تفاوت را مي توان در عمق ميدان بالاي دوربين موبايل ها دانست كه همه چيز معمولا در فوكوس هستند. تا جايي كه بنده اطلاع دارم تفاوت ديگري هم از لحاظ ساختار لنز و هم ديگر چيزها ندارند.
فكر ميكنم نكته در اينجا باشد كه دوربين موبايل را در هنگم گرفتن سلفي مي توان دور تر از چهره خودمان بگيريم(چيزي در حدود يك متر) كه با دوربينهاي ديگر اينكار سختتر است و معمولا دستها جمع تر است و دوربين به چهره نزديك مي شود بنابراين پرسپكتيو بيشتري را در عكس حس مي كنيم.
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.