با سلام
در مشخصات دوربين ها اينگونه ذكر ميشود:
فوکوس حالت ماکرو 5 سانتيمتر ، و يا 10 سانتيمتر
در اين رابطه منظور چيست؟ در واقع اين اعداد نشانگر چه چيزي هستند؟
با تشكر
با سلام
در مشخصات دوربين ها اينگونه ذكر ميشود:
فوکوس حالت ماکرو 5 سانتيمتر ، و يا 10 سانتيمتر
در اين رابطه منظور چيست؟ در واقع اين اعداد نشانگر چه چيزي هستند؟
با تشكر
درود
البته این اعداد را در مشخصات دوربین های کامپکت و شبه slr ها عنوان میکنند که قابلیت تعویض لنز ندارند و برای slr ها بی معنی است.(و فقط در مشخصات لنز مشخص میگردد)
شما با هر دوربینی(در رده های مذکور) تا حدی میتوانید به سوژه نزدیک شوید و اعداد مورد نظر، حداکثر میزان نزدیک شدن دوربین به سوژه را مشخص میکنند. مثلا وقتی گفته میشود 10س، یعنی اگر فاصله سوژه مورد نظر برای فکوس تا دوربین 8س باشد، دوربین قادر به فکوس بر روی سوژه نخواهد بود لذا، هر چه این عدد کمتر باشد مزیت است.
موفق باشید
ممنون، با راهنمایی های دوستان متوجه قضیه شدم. تصویر، ایراد شماتیک نداره. برداشت اشتباه از من بود (تصور میکردم محل تشکیل تصویر فوکوس شده، الزاما موقعیت سنسور رو تداعی میکنه).
ضمن اینکه در هر صورت، پرتوهایی که موازی با محور عدسی به آن می تابند در کانون تلاقی می کنند (تصور بنده این بود که صرفا پرتوهایی که از بینهایت به طور موازی می تابند از کانون میگذرند که تصور اشتباهی بود).
سپاس مجدد
درود و خسته نباشید به عکاسان کم ادعا
یه جا به فارسی نوشته بود
یه جا دیگه نوشته شده بوداز خصوصیت لنزها با عدد دیافراگم کم میتوان به بالا رفتن شفافیت یا شارپنس عکس اشاره کرد،
کدوم جمله درسته ؟ شارپ بودن عکس در اف های بالا بدست میاد یا اف های پایین ؟دیافراگم خیلی باز نیز باعث عوارضی مثل کاهش شدن شارپ بودن عکس ( soft شدن عکس ) میشود.
هر دو جمله درستند.
البته براي ديدن وضعيت شارپنس هر لنز در اپرچرها و فوكال هاي مختلف بايستي به منحني MTF آن مراجعه نمود ولي معمولاً بيشترين شارپنس لنزها در دو-سه استاپ بسته تر از بازترين اپرچر آن به دست مي آيد بنابر اين مثلاً در يك لنز f/1.2 شارپنس تصوير از f/2.2 به بهترين حالت خود مي رسد ولي در يك لنز f/4 شارپنس تصوير از f/8 بيشترين مقدار را خواهد داشت. بنابر اين در يك لنز با f/1.2 هم در محدوده بيشتري از اپرچرها شارپنس بالا را داريم و هم در شارپنس بالا، كنترل عمق ميدان و عكاسي در نور كم هم مقدور خواهد بود.
از طرفي با بستن بيش از حد اپرچر، به دليل پديده ديفركشن كيفيت تصوير از جمله شارپنس آن افت مي كند.
عرض سلام و وقت بخیر خدمت اساتید و دوستان گرامی
حالت پیشنگری یا previsualization در دوربین های دیجیتال و آنالوگ دقیقا چه مفهومی دارد ؟
آیا همان بازنگری عمق میدان در ویزور دوربین هست ؟
زندگی خواب است و عشق رویای آن
تا جایی که من می دونم نخیر. بحث بیشتر مربوط به فیلم سازی میشه که به کارگردان اجازه می ده قبل از شروع پروژه اصلی حالتهای مختلفی مثل نورپردازی مکان دوربین ها و نحوه حرکت و ... رو امتحان کنه.
Previsualization - Wikipedia, the free encyclopedia
Storyboard - Wikipedia, the free encyclopedia
"If Your pictures aren't good enough, you're not close enough"محمدعلی جعفرزادهROBERT CAPA
ممنون از شما بله صحیح است ولی این واژه معنی گسترده تری دارد بهتر بگم همگیرتر هست
در دنیای عکاسی هم وجود داره اما من مطمئن نیستم که مفهوم همین باشه
این موضوع رو میدونم که پیشنگری در حالت لایوو کاربردی ندارد و همچنین در دوربین های بدون آیینه
زندگی خواب است و عشق رویای آن
با سلام
تفاوت دوربين هاي DSLR و SLR like چيست؟