بله اما تو dpreview نوشته مرکز اپتیکی لنز که به احتمال زیاد همین focal point هست که پرتوهای نوری به هم میرسند. البته پرتوهایی که از مرکز عدسی میگذرند یدون تغییر زاویه و شکست به راه خود ادامه می دهند ولی پرتوهایی که از قسمتهای دیگر عدسی به دلیل یکسان نبودن ضخامت عدسی و تحدب دچار شکست می شوند، زاویه میگیرند و میل به همگرایی به سمت focal point پیدا میکنند که در راستای مرکز اپتیکی عدسی قرار دارد.
اصلا فلسفه به کاربردن عدسی در لنزها همین هست که تمامی پرتوهایی که از عدسی میگذرند در یک نقطه جمع شوند و دلیل فوکوس نبودن تصویر هم این هست که در یک نقطه به هم نمیرسند. بعضی جلوتر از focal point و بعضی عقب تر از focal point به هم میرسند.
در شکل مذکور محلی که پرتوهای نور همدیگر را قطع میکنند و یا به اصطلاح به هم میرسند همان focal point است.
در لنزهای زوم هم به دلیل جابجایی عدسی ها مشخصا این نقطه کانونی تغییر خواهد کرد که به طبع آن focal length هم تغییر خواهد کرد.
حتی در عمل فوکوس در لنزهای زوم و حتی لنزهای فیکس این جابجایی عدسی وجود دارد. به عنوان مثال در یک لنز 50 میلیمتری در صورتی که روی بینهایت فوکوس کرده باشد، focal length برابر 50 میلیمتر هست. اما همین لنز اگه روی سوژه ای که در فاصله 1 متری از سنسور قرار داره بخواد فوکوس کنه لازم هست تا نقطه کانونی به میزان 2.6 میلیمتر از سنسور دورتر بشه و در این حالت فاصله کانونی برابر 52.6 میلیمتر میشود که همه این اتفاقات به دلیل جابجایی عدسی ها و سعی در رساندن تمام پرتوهای نوری در هنگام عبور از آخرین عدسی به یکدیگر و تشکیل focal point است تا تصویر فوکوس باشد.
8.JPG
ارادتمند.