با سلام
موضوعی را میخواستم عنوان کنم که بی ارتباط با این تاپیک و پست های اخیر نیست.
بنظرم چه در این انجمن و چه خارج از آن که با مقوله
انتخاب دوربین مناسب برای افراد مواجه میشویم، طبیعتا اولین مهم، هدف خریدار میباشد که صحبت بنده هم در همین خصوص و فارغ از بقیه مسائل است.
همانطور که مستحضرید افراد مبتدی(که اکثر سوال کنندگان این تاپیک هستند) عکسی را میبینند، میپسندند، و نتیجه میگیرند که این عکس با دوربین حرفه ای ثبت شده است..
خوب همه ما میدانیم که این طرز تفکر غلط است. چرا که آن ثبت زیبا، نتیجه روزها، که سال ها تلاش و پشتکار و مطالعه و تمرین و.. است؛ در حالیکه شخص مبتدی این چیز ها را نمیداند و از پشت پرده ها بیخبر است، و این وظیفه ماست که این مسائل را به آنها گوشزد کنیم.
لذا در پاسخ به سوال کننده، پیشنهاد بهترین خروجی و مقایسه مثلا کامپکت ها با slr ها اگر هم صحیح باشد بهترین پاسخ برای سوال کننده نیست!! اکثر افراد اگر بدانند در پس تهیه slr چه راه دور و درازی نهفته، چه بسا منصرف شده و به دوربین های کامپکت یا حتی موبایل خود بسنده میکنند. بسیاری از افرادی که به این هنر (فی البداهه) علاقه نشان میدهند، حتی زحمت آرشیو عکس های موبایلشان را هم نمیکشند.. چطور میتوان از آنها توقع داشت که...
برای مثال دیشب (1393.06.11) به دیدن یکی از دوستان رفته و پس از دیدن عکس های (اسنپ شاتی) ایشان و کمی نقد و تعریف از آنها، پرسیدم مانیتور مشکل داره یا wb را تنظیم نکردی؟
با تعجب پرسید: وایت بالانس؟ من فقط رو Auto عکس میگیرم و خودش همه کار میکنه دیگه!!!
قابل ذکر است ایشان زمانی که EOS 400D تازه به بازار آمده بود اقدام به خرید این بدنه با لنز کیت نمود به قیمت 800 ت(با هم رفتیم برای خرید)
خوب آیا بنظر شما اگر این شخص (و امثال ایشان که زیاد دیدم ولی اینجا مجال نمیبینم) همان زمان یک کامپکت خوب میخرید به نفع خودش نبود؟
تنیجه: بنظرم پیشنهاد رده slr فقط برای افرادی خوبه که تصمیم واقعی برای ادامه عکاسی داشته باشن و نه توقع هزینه 2-3 میلیونی،چکاندن شاتری، و دریافت خروجی های کذائی آنهم بدون کوچکترین دانشی...حتی با فرض آنکه خروجی در مد Auto در slr ها بهتر از حالت مشابه در Compact ها و Like ها باشد.
تاکید میکنم غرض مقایسه دوربین ها نیست بلکه تحلیل و بررسی نیاز؛ همچنین تعریف افراد مبتدی از واژه "دوربین حرفه ای"؛ و چالش پاسخ مناسب به این افراد میباشد.
ارادتمند